Како изгледа први дан нове школске године у једној основној школи

Директор Основне школе “Дринка Павловић” у Београду Јоле Булатовић изјавио је за Н1, поводом почетка школске године, да је јутрос било евидентно да је ђацима недостајала школа.

“Јутрос је најлепше било то да се испод маски види осмех, живост, раздраганост због почетка школске године”, каже он и додаје да неуобичајен почетак школске године није умањио радост деце због поласка у школу.

Булатовић каже да су ученици од првог до четвртог разреда у преподневној смени, а у послеподневној смени старији ђаци.

“Први и други разред, који су целодневна настава, су у школи истовремено обе групе једног одељења, док трећи и четврти разред долази у два термина. Старији долазе у два термина, од 13 и од 16.30 часова, а комплетна настава у школи завршава се у 19.30 сати”, објашњава Булатовић.

Он подсећа да је Завод за унапређење образовања и васпитања послао свим школама у Србији јединствен програм за сваки предмет и за сваки разред.

“По том програму ће се радити и РТС часови. Дакле, апсолутна је усклађеност са наставом у школи”, каже он.

Додаје да деца код куће треба да прате часове на телевизији и у консултацији са наставницима “заокруже наставну јединицу”.

Одговарајући на питање да ли је пола сата, на колико су скраћени часови, довољно да ђаци савладају градиво, Булатовић је рекао да се наставна јединица не обрађује само на једном часу.

Булатовић наводи да су локалне самоуправе определиле средства и да је с тим у вези школа “Дринка Павловић” добила хиљаду маски и дезинфекциона средства.

“Маске смо поделили наставницима и то ће нам покрити скоро читав месец”, рекао је Булатовић.

Извор: Н1