КАО ВУЧИЋ Шапић: 88.000 медицинара није потписало петицију, на ширење короне утицали и протести

Да је око 2.000 медицинских радника то потписало, а не само лекара, онда је по тој логици још јачи аргумент за неисправност те исте ствари чињеница да 88.000 преосталих медицинских радника у Србији није потписало ту петицију – каже лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић, додајући да протести јесу једним делом утицали на ширење епидемије коронавируса у Србији као што су како је рекао, делом утицале и “победничке журке” по објављивању резултата избора.

Шапић је за лист Данас оценио и да су избори морали бити одржани 21. јуна јер је истекао редован мандат актуелној власти.

– Већ смо пар месеци практично због првих одлагања избора услед пандемије коронавируса, ушли у један неуставни период вршења власти. Такође, чињеница да су се у тих месец дана одржавали избори широм Европе и света потврђује моју тезу – казао је Шапић.

На питање да прокоментарише захтеве јавности и лекара за смену Кризног штаба, Шапић је рекао да “то питање није за њега, већ за онога ко је тај кризни штаб именовао, а то је Влада РС.”

– Као прво, не верујем у тезу да су то све чланови странака који су изгубили власт, а као друго, ако је аргумент за исправност нечега чињеница да је 2.000 лекара како кажете потписало петицију, а ја мислим да је истина, да је око 2.000 медицинских радника то потписало, а не само лекара, онда је по тој логици још јачи аргумент за неисправност те исте ствари чињеница да 88.000 преосталих медицинских радника у Србији није потписало ту петицију. Мислим да није добро да се ствари тако постављају, како то покушавате ви сад да урадите, као и један део јавности, јер онда кад други део медија и јавности одговори истом мером, долазимо до потпуног извртања реалности с обе стране.

Упитан да ли ће СПАС бити опозиција или део владајуће већине, Шапић је рекао да разговори са председником Србије и лидером СНС Александром Вучићем још нису дошли до тог нивоа.

– Верујем да ћемо у наредне две недеље наставити консултације са председником Србије а не очекујем ништа. Нисам човек који на тај начин прави очекивања. Фокусиран сам на суштину, а не очекивања – закључио је Шапић.

Извор: Данас