КИМ ЏОНГ УН ПРЕВАРИО ЦЕО СВЕТ! Извео је класичан стаљинистички маневар, ЛАЖИРАО СМРТ, а разлог ће вас УЖАСНУТИ!

Тридесетшестогодишњи лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун можда је лажирао своју смрт како би проверио да ли у кругу њему блиских сарадника има људи којима не може да верује. Протекле недеље кружиле су приче да је Ким преминуо после операције срца, односно да је веома болестан. На гласине је сам Ким ставио тачку када је прошлог викенда лично пресекао врпцу нове фабрике вештачког ђубрива.

Џејмс Мороу, водитељ емисије “Скај аутсајдерс” у аустралијском издању телевизије “Скај”, изјавио је да је Ким Џонг Ун можда извео “класичан стаљинистички маневар” да би проверио како ће реаговати јавност, те да се сада може очекивати да ће искористити реакције током његовог дугог одсуствовања да почне “да се ослобађа” оних за које сматра да су наумили да преузму власт, преноси “Експрес”.

– Оно што је вероватно било посреди јесте претерано ширење гласина о његовој смрти. Одлучио је да се примири и види како ће се одвијати ситуација у погледу власти, да види ко ће у случају његове стварне смрти покушати да преузме власт – рекао је Мороу и додао:

– Очекујем да ће се врло брзо догодити чистка у Северној Кореји.

Поновно појављивање лидера у уништило је кредибилитет угледних бегунаца који су говорили да Ким Џонг Ун пати од смртоносне болести, или да је чак умро.

Као заменик амбасадора Северне Кореје у Великој Британији Тае Јонг Хо био је задужен за управљање тајним Кимовим фондовима у Енглеској, а 2016. је пребегао на Југ. Данас је посланик у јужнокорејском парламенту.

Свестан сам да је један од разлога зашто су многи од вас гласали за мене као законодавца јесте чињеница да сте очекивали прецизне анализе и прогнозе о темама у вези са Северној Корејом. Осећам се кривим и веома одговорним. Извињавам се свима, без обзира на разлоге (Кимовог нестанка) – изјавио је Тае Јонг Хо.

Подсетимо, јуче се бивши севернокорејски дипломата Тае Јонг-Хо извинио због тога што је рекао да је председник Ким Џонг Ун највероватније толико болестан да не може да стоји на ногама, пренео је Ројтерс.

Неколико дана пре него што се у јавности појавила председникова фотографија са једног јавног догађаја, неки бивши севернокорејски високи функционери који су пребегли у Јужну Кореју спекулисали су да је председник тешко болестан, а можда чак и мртав.

Један од њих био је и Тае Јонг-Хо, бивши заменик амбасадора Северне Кореје у Великој Британији који је 2016. године пребегао за Јужну Кореју и који је прошлог месеца изабран за посланика.

– Свестан сам да је један од разлога због којег су многи од вас гласали за мене као посланика са циљем да пружим тачне анализе и пројекције о севернокорејским питањима. Осећам кривицу и велику одговорност. Који год да су разлози, извињавам се свима – поручио је Тае у саопштењу.

Председник Северне Кореје није се три недеље појављивао у медијима, што је подстакло бројне спекулације и питања. Међутим, севернокорејски медији су јуче објавили фотографије и видео које приказују председника како пресеца црвену траку на церемонији поводом отварања једне фабрике ђубрива.

Извор: Информер