КИНЕЗИ ПРИКУПЉАЈУ СРЕДСТВА ЗА ПОМОЋ СРБИЈИ??!!

Иако је ситуација наизглед без контроле и без икаквих изгледа да ће бити боља, управо сада се обистињује она Аристотелова изрека: “Несрећа открива оне који су прави пријатељи”.

Наиме, откада је председник Србије, господин Александар Вучић прогласио ванредно стање, број оних који су заражени корона вирусом је у непрестаном расту. Мада су све институције подређене спречавању даљег ширења вируса, чини се као да припадници наших институција не успевају да истрају пред налетима истог. Иако је итуација и даље под контролом, очигледно је то да се наше друштво суочава са недостатком потребних средстава која би омогућила лакшу и делотворнију борбу против вируса.

Ипак, оно што не смемо заборавити јесте чињеница да је НР Кина од првог дана стала уз Републику Србију обећавши помоћ у сваком погледу. Као што знамо, у Србију су већ стигли тестови за детекцију поменутог вируса, а ових дана се очекује и пристизање остале помоћи која се огледа у контигенту маски, заштитне одеће, вентилаторима и другим санитетским потрепштинама као и помоћ у виду здравствених експертских група које се очекују.

Оно што је обрадовало наше грађане јесте вест са друштвених мрежа о наводном фонду који треба да буде основан у НР Кини, а све за потребе сакупљања помоћи Републици Србији.

Очигледно је то да је Србија свих ових година најмање помоћи у кризним тренуцима добијала управо од оних у које се највише уздала, док су се са друге стране партнери са истока били ту када год је помоћ била неопходна. Надајмо се да ћемо бар после свог овог лудила извући поуке и окренути се правим пријатељима.

Извор: Српскаствар.инфо