Кисић пред вакцинацију: Желим да покажем личним примером колико је безбедна

Министарка за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да ће безбедност вакцине против коронавируса показати тако што ће је међу првима примити.

Вакцину компаније “Фајзер” требало би данас да први у Србији приме Дарија Кисић Тепавчевић, премијерка Србије Ана Брнабић и епидемиолог Предраг Кон.

Како је рекла, она ће се вакцинисати пре свих њих да би показала своје мишљење о томе колико је вакцина ефикасна и безбедна.

“Желим да покажем личном примером”, рекла је министарка.

Током гостовања на Радио-телевизији Србије, Кисић Тепевачевић је рекла да је поносна што је Србија успела да набави вакцину међу првима у свету, “као што смо причали да нам је намера”.

Говорећи о почетку вакцинације у геронтолошким центрима, која би у Београду и Новом Саду требало да почне данас а у Нишу сутра, она је казала да та одлука није донета “ад хок”.

“Та одлука није донета ад хок, постоји координационо тело које се искључиво бави овим питањем. У односу на Светску здравствену организацију (СЗО) и друге релевантне здравствене организације правили смо критеријуме”, додала је она.

Нагласила је да су лекари прошли обуку и да су спремни да вакцинишу грађане вакцином која се, како је навела, показала безбедном и да не изазива тешке негативне реакције.

“Вакцина у нашој земљи, то је велика вест. То је нешто што може да буде светло на крају тунела у епидемији”, истакла је она.

Извор: Н1