Кнежевић: Формираћемо Анкетни одбор да раскринкамо сав Милов лоповлук!

“Јучерашњи наступ Мила Ђукановића у којем је елаборирао друштвено-политичку ситуацију у Црној Гори с посебним акцентом на Демократски фронт у Скупштини и кохабитацију који се показује као метод дјеловања, је била нервоза јер ће ДФ иницирати сазивање ванредне сједнице с посебним тачкама дневног реда које се односе на Законе о предсједнику државе, законе о парламентарној истрази и о одбрани. Доношењем Закона о парламентарној истрази, створиће се услови за формирање Анкетних одбора сходно страначкој заступљености у Скупштини, и то значи да ћемо формирати Анкетни одбор да се испитају сви наводи Душка Кнежевића”, објаснио је Кнежевић

Како наглашава испитаће се којим новцем је саграђена “ничија кућа”, ко ју је финансирао, а истражиће рачуне Мила Ђукановића и кредит код Пиреус банке од преко 1.5 милион евра…

“Нажалост СДТ је могло да отвори ове кастрати рачуне Ђукановића, а зашто то није урадило, тиме ће се бавити Анкетни одбор и Ђукановић морати да дође на Анкетни одбор, као и Миливоје Катнић”, нагласио је Кнежевић.

Додао је и да ће се бавити и Ђукановићевом улогом у стечаја у КАП-у, као и аферама Телеком и А2А.

“Бавићемо се и како су браћа Ђукановић скинули новац са рачуна Атлас банке и пренијели их на Прву банку”, додао је он.

Анкетни одбор ће се, како додаје, залагати да се открију пословне везе између Ђукановића и бившег премијера Малте који је осумњичен за умјешаност у убиство новинарке Дафне.

Кнежевић је питао Ђукановића је ли обавијестио НАТО партнере са којим истакнутим Русима се сретао 2018. године.

“Колико нас је коштао Мило Ђукановић боље би било да смо га купили”, навео је он.

Партијско запошљавање

Коментаришући партијско запошљавање навео је да је чињеница да се на парламентарним изборима свака странка бори да буде дио извршне власти, а ако је то јерес, како додаје, онда би морало да се измјени законска регулатива и постулати демократије.

“Да ли је онда и партијско запошљавање то што се Абазовић налази на мјесту потпредјсеника остаје онда веома упитно. Ја сам за то да се кроз јасне правилнике дође до најбољих кадровских рјешења. Тамо гдје треба да буду партијски кадрови онда треба да буду остављени. Ако оставимо ДПС кадрове по дубини онда не знам зашто смо уопште излазили на изборе. немојте сад да правимо причу о партијском запошљавању”, нагласио је Кнежевић.

Помоћиће Кривокапићу око амбасадора

Како је додао, спремни су да помогну Кривокапићу у рјешењу кризе са амбасадорима.

“По уставу и закону спољну политику води премијер, а Ђукановић је послао поруку да неће урадити ништа од оног што је тражио Кривокапић. Како ће се та криза разрјешити то зна Кривокапић, ја знам како би то ријешио”, напоменуо је он.

Што се тиче случаја амбасадора Божовића, Кнежевић тврди да је довољно да министар вањских послова по истом принципу као што је Србија поништила повлачење Тарзана Милошевића поништи одлуку за Божовића и поништи документ који је потписан о протјеривању Божовића.

Одбор нема кворум

Нагласио је да Одбор за одбрану и безбједност нема кворум.

“Кривокапић је дао приједлог да шеф АНБ буде Вукшић, нажалост Одбор за безбједност нема кворум, јер је Филип Аџић поднио оставку на мјесто посланика па треба неко да га замијени. Ради се о веома специфичном проблему, јер одбор не може да функционише, УРА није завршила процедуру, а опозиција бојкотује скупштинске Одборе”, навео је он.

 

Извор: https://pogled.me/knezevic-formiracemo-anketni-odbor-da-raskrinkamo-sav-milov-lopovluk/?fbclid=IwAR1w-NfSalUIgjDqXdR1xTuOgCm6SaEhXDtKFYSFntx4M7W-DB9XjyvvIDo