Колико нас кошта и шта ради ЈКП „Београдски метро и воз”

Напредњачки режим, као и досовски пре њих, није успео да реши вишедеценијски проблем градског саобраћаја и паркинга у граду Београду.

– Београд као метропола не нуди адекватно решење за организовани превоз грађана, нити се ради на побољшавању услова градског саобраћаја – рекао је Урош Кршић, члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке и председник вождовачких радикала.

Годинама смо сведоци ненаменског трошења буџетских средстава за ове намене, а београђани су све нервознији када у ударним терминима релацију од 5 километара прелазе за сат времена.

– Београд тежи ка томе да се убрзано развија и као такав, Град мора организовати јавни саобраћај на много бољи начин. Интензивна градња, коју подржавамо, не сме бити стихијска, мора да подразумева обезбеђивање паркинг места и у склопу новоградње и у јавним паркиралиштима – истакао је Кршић.

Српска радикална странка осуђује немаран однос градских власти и очигледно одсуство намере да се коначно испуне предизборна обећања за изградњу метроа и модернизовање градског превоза.

Српски радикали захтевају од надлежних да обавесте јавност о томе шта тачно ради ЈКП „Београдски метро и воз”, колико има запослених и колико се средстава из градског буџета издваја за ово ЈКП, чије резултате не види ниједан становник нашег главног града.

– Сматрамо да на челу Београда морају бити способни и одгворни људи, а не позери и преваранти као до сада. Знамо да су Београд пљачкали сви, од досманлија преко разних демократа и сада напредњака – рекао је Кршић и додао да Српска радикална странка очекује поверење београђана на наредним градским изборима зато што једино српски радикали имају некомпромитоване, стручне, одговорне и озбиљне кадрове који знају проблеме суграђана, имају решења и сигурно неће давати лажна обећања, а урадиће оно што обећају.

Извор: Српска ствар