Комшије с Дорћола: Неистине надлежних у вези с тројелбуском мрежом

Удружење грађана “Комшије са Дорћола” оптужило је данас надлежне у градској и републичкој власти да “тенденциозно износе неистините податке у вези са грађевинским радовима на изградњи тролејбуске мреже на Дорћолу”.

Из удружења су оценили да се “тенденциозним наводима и смисленим лажима врши притисак застрашивањем слободних грађана који инсистирају на поштовању прописа и који неће одустати од намере да спрече даље непотребно уништавање улица Дорћола”.

– Све учесталији напади од председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и заменика градоначелника Београда Горана Весића, доводе нас до закључка да је пројекат измештања тролејбуске мреже вредан четири милиона евра, заправо много битнији за град и Републику – навеле су “Комшије са Дорћола”.

Упитали су да ли се измештањем тролејбуса на Дорћол “отвара могућност за даље измене на потезу од Студентског трга до Славије”.

– Зашто је град Београд прекршио Генерални урбанистички план који се примењује до 2021. године? Зашто су грађевински радови били нетранспарентни, без поштовања прописаних услова за обезбеђење и обележавање градилишта, зашто су радници радили без шлемова, уз невероватну чињеницу да се на градилишту налазе две различите грађевинске табле – упитали су из удружења.

Становници тог дела Београда су 28. априла, упркос полицијском часу, протестовали због преуређења својих малих, раније мирних улица, ради припреме за будући стални пролазак тролејбуса ГСП.

Извор: Директно