Кон: Организовање дочека Нове године било би погубно

Епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон поновио је да би организовање дочека Нове године као да се ништа не дешава било погубно у борби против коронавируса и да су тога сада свесни и они који ће највише економски изгубити због тога.

“Став медицинског дела врло је чврст по том питању. Ви сте чули да смо помињали и протест”, рекао је Кон за ТВ Прва.

На питање шта то значи, одговорио је “Ништа, али значи та реч” и изразио наду да тако нешто неће бити потребно, јер сви схватају да се не може дозволити масован дочек Нове године и ако сада направимо грешку, онда ће опет средином јануара број заражених почети да расте.

Када је реч о вакцини, Кон каже да није имао дилему да ли да је прими и да постоји Агенција за лекове и када она одреди да је безбедно, то је онда безбедно.

Додао је да је држава гарант да је вакцинанција најбезбеднија могућа у овом тренутку и да не треба размишљати коју вакцину примате, јер ће све дозвољене вакцине бити безбедне.

“Ми сад имамо оружје у руци, вакцину, и уверен сам да ће следеће године све бити другачије у добром смеру”, рекао је Кон и додао да је оптимиста, али да су болнице и даље пуне и сад треба бити најопрезнији.

Извор: Н1