Кон: Постојеће мере да остану непромењене до краја јануара

Вероватно ће у Кризном штабу бити борба да се неким објектима продужи радно време за неки сат, али мислим да сад о томе нема ни говора, изјавио је епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон који верује да ће мере које су на снази остати непромењене до краја јануара.

Кон је за Курир рекао да се и даље бележи велики број заражених на дневном нивоу, те да се не може говорити о брзом попуштању мера.

„Београд има око 600 новозаражених на дневном нивоу. То је висок број. Дакле, не можемо говорити о неком брзом попуштању. Треба да се, укупно гледано, спустимо на двоцифрен број да бисмо уопште могли да причамо о томе, а ми смо још на четвороцифреним бројевима, тако да смо још далеко од тога“, указао је Кон.

Према његовим речима, продужења радног времена за неке објекте ће бити, али, вероватно, „уз жестоко противљење медицинског дела кризног штаба“.

Кон верује да ће одзив на вакцинацију бити још већи и да се припремају вакцинални пунктови и велики центри, као што ће бити Сајам, као и екипе у оквиру домова здравља.

„Ту има много посла, који се обавља и сада док још нема великог броја вакцина“, рекао је Кон, који грађанима саветује да се одлуче за прву вакцину која је доступна и до које могу да дођу, како би што пре добили заштиту.

Извор: Н1