КОНАЧНА ОДЛУКА: Полицијски час у Србији само још следећи викенд

Епидемиолог Предраг Кон рекао је синоћ да после ограничења кретања током следећег празничног викенда таквих ограничења више неће бити.

– Мислим да више немамо пред собом ниједно ограничење од 24 сата, мислим да је то готово са следећим викендом – рекао је Кон гостујући на ТВ Пинку.

Он је додао да ће све више бити расправа међу струком око мера ограничења кретања током целог дана.

– Прво ће се пребројати број дана колико је било 24-часовне забране, па се упоредити са бројем умрлих са светом где таквих забрана није било – упоредиће се број изгубљених дана са бројем спашених живота – рекао је он.

Додао је и да сада постоје разлике међу стручњацима јер једни сматрају да је већ дошло до масовне прокужености, али да он сматра да није тако масовно.

– Јасно ћемо знати тек после истраживања присуства антитела, а прво истраживање је оријентационо са 7.000 људи, а на лето биће и веће истраживање – рекао је он.

Додао је да ће се све боље знати са резултатима истраживања, али и кроз истраживања других држава.

Кон је рекао да га брине то што се вирус сада преноси и у топлијим деловима света, и додао да није случајно да Светска здравствена организације каже да смо на почетку пандемије и да проблеме тек треба очекивати.

Извор: Информер