Косово и Метохија је Србија, Вучићу не прети никаква опасност у Вашингтону

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ сматра да Александру Вучићу не прети никаква опасност у Вашингтону  , уколико буде одлучан у одбијању било каквог решења које би Косово и Метохију издвајало из уставног система Србије.

– Убеђен сам да је председник Трамп свестан да је прошли пут победио захваљујући подршци Срба у оним државама у којима је Клинтонова све до пред изборе водила. Срби су се организовали и подржали Трампа и он је победио у Мичигену, у Висконсину, у Охају, у Пенсилванији и још неким државама – поручио је Шешељ.

Шешељ је рекао да ако се Трамп буде коректно опходио према Србији и њеном највишем политичком представнику, Срби ће још масовније гласати за њега.

– Дакле, ми српски радикали сматрамо да ту нема разлога за зебњу, а Вучић мора да буде чврст и одлучан. Шта му се тамо може десити? Ништа. Неће га тамо ни ухапсити, ни убити, ни черечити, ни било шта друго. Једноставно,  што је било познато за бившег руског, односно совјетског министра иностраних послова Андреја Громика, „мистер њет“, па и тадашњи руски, односно совјетски амбасадор у Уједињеним нацијама, на седницама Савета безбедности важио је за „мистера њет“ – не може. Ко год каже Косово независно – не може и готово, нема шта више да се расправља. Доста смо расправљали, доста је Србија попуштала, доста је Србија ишла низ длаку Европској унији и Америци. Србија мора имати одлучне ставове по својим егзистенцијалним, виталним питањима – рекао је Шешељ.

Он се осврнуо и на изборе у Црној Гори рекавши да је Српска радикална странка веома задовољна што је опозиција у Црној Гори победила на изборима и да сада треба  пријатељски да настојимо да скренемо пажњу да не смеју дозволити да три победничке странке дођу у унутрашње сукобе, да се појави неслога по било ком питању.

– Упозоравамо да је Мило Ђукановић спреман на свакакве прљавштине, па чак и овај митинг који је заказан за 6. септембар са собом носи велике опасности. Не сме му се ићи наруку, Срби морају бити мирни, сталожени, концентрисани на своје основне циљеве и не смеју дозволити да било ко изазива верску или међунационалну мржњу у Црној Гори. То су опасности које вребају, пре свега, од досадашње власти. Њима је у интересу да се Срби и муслимани у Пљевљима на пример, као и у неким другим срединама у Црној Гори међусобно закрве, или Срби и Албанци, а то не сме нико дозволити – поручио је Шешељ.

Извор: Српска ствар