Косово: Регистарске таблице КС биће замењене са РКС од 14. септембра

После 14. септембра ове године ниједно возило регистровано на Косову неће имати таблице КС, јер ће бити замењене са РКС регистарским таблицама, због тога што се завршава петогодишњи споразум потписан 2016. године између званичника Косова и Србије у Бриселу, пренео је данас РТК2.

Директор Агенције за цивилну регистрацију Беким Хоџа потврдио је за Сири.нет да се регистарске таблице КС уклањају са возила која се региструју и да ће до 14. септембра бити уклоњене све.

Он је указао је да се то ради у оквиру бриселског споразума који је почео да се примењује 14. септембра 2016. а који се завршава 14. септембра 2021.

Број возила регистрованих са регистарским таблицама КС прешао је 35.000 и од 14. септембра, када регистрација истиче, КС таблице се узимају и дају се таблице са РКС.

Из Агенције су навели да ће се од 14. септембра возилима са КС којима је истекла регистрација узимати старе и издавати нове регистарске таблице.

Министарство унутрашњих послова такође је саопштило да су власници возила на Косову дужни да замене регистарске таблице КС са РКС.

Извор: Данас