КРЕЋЕ ПОЛИТИЧКИ ОБРАЧУН: Радикали стали на врат Извршитељима

Читава српска јавност је чула да се Српска радикална странка бори против Јавних извршитеља и да је са 100.000 народних потписа предала петицију за укидање овог феномена који утрожава обичног човека.

Нове информације до којих је дошла Српска ствар је управо чињеница да су Јавни извршитељи, не пред гашењем, али пред одузимањем многих функација и овлашћења. Радикали су се залагали за овако нешто, свесни да неће моћи у потпуности да угасе ово зло.

Извршитељи неће моћи више да тако олако “билдују” цифре дуговања, али и скидање новца са рачуна грађана неће ићи по истом систему.

Војислав Шешељ од Јавним извршитељима

„У стању су да истерују људе из кућа а ускоро ће моћи и да хапсе људе који се противе исељењу. Док ће трошкови исељења ићи на терет лица које се исељава. То треба да се укине“, рекао је Шешељ.

„Закон о извршењу је донео само сиромаштво и беду грађанима Србије. Један број људи се неосновано богати на грађанима који имају финансијске проблеме. Ако треба да буде извршитеља, онда тиме треба да се бави држава а не приватна лица“, рекао је Шешељ.

НАПРЕДЊАЦИ ЗБОГ ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА ПРОБАЛИ ДА ИГНОРИШУ

„СРС је још 16. септембра 2019. године предала Скупштини 100 хиљада потписа за укидање јавних извршитеља и нови закон, али иако је та тема градјанима веома важна, већ четири месеца тај закон није дошао на дневни ред, чиме владајућа већина вређа 100 хиљада грађана“, изјавио је Шешељ на конференцији за новинаре.

Ствар је отишла толико далеко да ће Радикали правним методама и на међународном нивоу апеловати на све неправилности које се дешавају, сазнаје портал Српска ствар.

Извор: Српска ствар