Кренуо је трећи талас Короне!

„Треба појачати пажњу, притисак према јавности у смислу бољег информисања, а онда и применити мере предвиђене законом“, казао је Тиодоровић за Радио-телевизију Србије (РТС).

Рекао је да о почетку трећег таласа говори раст броја оболелих и умрлих због последица заразе у региону, а додао је да је погоршање епидемиолошке слике у Србији у првој половини октобра предвиђено.

Истакао је да се мислило да ће на погоршање епидемиолошке слике утицати пре свега студенти и ђаци, али да велики и мешовити колективи попут „Јуре“ поново показују карактеристике почетка ширења инфекције.

Тиодоровић је навео да је, према информацијама које има, утисак да се мере превенције ширења заразе не спроводе углавном у великим градовима, у Београду.

„У Нишу скоро никога није било после 23.00, чак ни на нишавском кеју. Треба да будемо свесни да је октобар месец и михољско лето, погодно за ширење вируса“, нагласио је он.

Говорећи о окупљањима у предстојећој сезони слава, Тиодоровић је казао да треба живети са вирусом, али да је потребно чувати своје здравље те примењивати епидемиолошке мере и у таквим приликама.

Извор: Данас