Литија у Никшићу, реаговао директор ЦГ полиције!

Српска православна црква (СПЦ), поводом спорног Закона о слободи вероисповести, организовала је данас у Никшићу литију којој су присуствовали бројни верници, после чега је директор црногорске полиције Веселин Вељовић упозорио да је тим скупом прекршена наредба о забрани окупљања и да ће организатори бити процесуирани.

“Сви који се нису придржавали договора и обећања које су дали полицији, сносиће одговорност и последице које из тога произлазе”, наводи се у Вељовићевој изјави објављеној на Твитер налогу Управе полиције Црне Горе.

Окупљени су, када су се појавили митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ будимљанско никшићки Јоаникије, почели да скандирају “не дамо светиње”, преноси портал ЦДМ

Огласио се и Савет за грађанску контролу рада полиције, који је саопштио да је литија у Никшићу непријављено јавно окупљање.

На сајту подгоричких “Вијести” је објављено да је око 19.20 почело разилажење грађана.

Службеници Центра безбедности Никшић, како додају “Вијести”, достављају видео и фото документацију надлежном државном тужилаштву, како би проценило да ли постоје дела подложна гоњењу по службеној дужности.

Извор: Курир