ЛОМ НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ У РС: ДНС напустио владајућу коалицију; Жељка Цвијановић одговара…

ДЕМОКРАТСКИ народни савез донео је данас одлуку на Председништву странке да изађу из владајуће коалиције у Републици Српској и на нивоу БиХ.
Ову одлуку саопштио је након седнице Председништва ДНС, Ненад Нешић председник ДНС.
Градским и општинским одборима остављен је рок да се до 21. октобра да се изјасне кога ће подржати на локалним изборима.

Нешић је поручио да ДНС неће да тргује поштењем због функција.
– Пред нас је стављен избор који је једино ДНС смогао снаге да одбије – поручио је Нешић.

Одлука ДНС је дошла након што је ове седмице Ненад Нешић, који је председник ДНС, поднео оставку на место директора “Путева Републике Српске”. То је, како је тада образложио, учинио из здравствених разлога.

Са друге стране Жељка Цвијановић, потпредседница СНСД-а, сматра да је то питање у рукама ДНС-а а „ми у СНСД сматрамо да увек морамо имати велику и стабилну коалицију“.
– У крајњем случају, то смо и радили у претходном периоду делећи многе важне позиције људима из коалиционих партија да бисмо разумјели да морамо у партнерству да радимо. Што се тиче СНСД-а свако је добро дошао ко жели да да доприноси развоју Републике Српске.- рекла је Цвијановићева и додала:

-Желимо да развијамо Републику Српску и оно што очекујемо као највећа и најважнија политичка партија јесте добре односе са свима али и искрен приступ свих у коалицји. Кад смо већ на заједничком путу борбе, онда треба да се ослободимо одређених личних приступа и понашамо као озбиљне политике.- закључила је Жељка Цвијановић.Цвијановићева је посебно истакла да се у коалицији морају многи одрећи личних интереса, а како ће ко одлучивати унутар коалације то су дефинитивно ствари које припадају свакој политичкој партији понаособ.

-Очекујем, ако сте у колацији, онда морате бити искрени, јер морате имати такав однос и то је нешто што желимо да видимо у тој нашој коалицији” – рекла је Цвијановићева. Обилазећи модричко избегличко насеље Добор у оквиру предизборне кампање.

Извор: Вечерње Новости