ЛОНЧАР: Постоје људи који су инфицирани короном, али умру од неке друге болести

Да би се прогласило да је неко преминуо због вируса корона, морају да се испуне услови и мора да се испоштује процедура, истакао је данас министар здравља Златибор Лончар.

“Молим све за разумевање, и локалне самоуправе, и оне који би на основу тога желели да дођу до неке ексклузивне информације. Систем је тако направљен да не може ништа да прође, а да не буде све анализирано и објављено, јер се на више места контролише”, рекао је Лончар новинарима на прес конференцији у Палати Србија у Београду.

Он је подвукао да мора да се испоштује процедура и да постоји позитиван тест и апеловао на све да се то поштује.

Шта се код нас дешава… Пацијенти у изузетно тешком стању, из унутрашњости, право их доведу на Инфективну клинику и напишу сумњив на корону. Синоћ је био акутни абдомен, стање које је требало одмах да се оперише… Али, се довози овде. Или се доведу пацијенти већ у толико лошем стању да вам остаје минимално простора да им помогнете. Али, процедура мора да се поштује, рекао је Лончар.

Министар је, упитан да појасни шта је са особама за које се сумња да су инфициране корона вирусом, а премину пре него што се то и утврди, и како се оне третирају, рекао да је немогуће неког коме није установљен вирус прогласите да је умро од тога.

Извор: Курир