Лутовац: Из странке искључени они који су хтели да буду конструктивна опозиција СНС

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да су функционери ДС који су јуче избачени из странке, представљали струју у тој странци која је хтела да ДС буде „конструктивна опозиција“ Српској напредној странци, „можда чак и партнер“, док је политика коју он заступа да је ДС „оштра опозиција Александру Вучићу“.

Како је пренео порал Нова,рс Лутовац је за телевизију НоваС рекао да је друга кључна разлика у томе што ДС, коју он као председник странке представља, сматра да је потребна реформа странке и „отварање врата према новим људима“, док функционери који су јуче искључени из чланства заступају политику „да треба наставити по старом и да вечити функционери треба да утичу у ДС“.

„Ми желимо да странка буде транспарентна, отворена према грађанима и на крају је ту тек место личним амбицијама. Код њих је обрнуто“, казао је Лутовац

„Ја сам рекао да постоји групација у ДС која жели да ДС уведе у коалицију с СНС, или да буде конструктивна опозиција СНС и за то има безброј доказа. На нашим унутарстраначким изборима ти људи су се залагали за ту врсту коалиција, сарадње, чак на нашем главном одбору неки су устали и јавно рекли да је Александар Вучић преузео нашу политику и да ми због тога не треба да га нападамо него да га подржавамо јер је он спроводи“, рекао је Лутовац.

Лутовац је рекао и да се „26. септембра неће десити избори Демократске странке“.

„Нема никаквих избора 26. септембра, јер избори нису расписани. Изборе може да распише председник странке или натполовична већина главног одбора, а то се није десило. Те изборе расписао је организациони одбор који је формирала групица од 30-ак људи у холу позоришта у Земуну. То нема никакве везе с расписивањем избора“, рекао је Лутовац.

Како је саопштила ДС јуче су из странке искључени Балша Божовић, Радослав Милојичић Кена, Бранислав Лечић и Слободан Милосављевић.

Извор: Данас