Лутовац: Морамо да променимо образац понашања у ДС

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац је рекао вечерас да странка мора да се промени изнутра, пре свега образац понашања, да се одлуке донете после дебата у органима странке поштују и да ” поштујемо једни друге”.

Он је рекао да се кандидовао за председника те странке у жељи да буде реформисана у кадровском, организационом, техничком смислу и пре свега у погледу односа према грађанима.

Лутовац је оценио да је доста урађено у две године иако су, каже,  снажни отпори у самој ДС управо од стране оних који су навикли да иза кулиса покушавају да мењају ствари, ван органа странке да доносе одлуке, да се питају и када немају надлежности и одговорности.

– Да бисмо то променили, морамо да променимо ДС изнутра, пре свега образац понашања, образац понашања који би подразумевао да после расправа, дебата које се воде у органима странке доносимо одлуке и да се те одлуке уважавају и поштују и да поштујемо једни друге – рекао је Лутовац.

Према његовим речима, до сада је могло да се види како су људи који остају без функција, без позиција, у том страху да ће бити маргинализовани спремни све да ураде, па и да нашкоде својој странци како би повратили утицај унутар странке.

– Очекујем да ће 21. (јуна) у ствари да се преслика оно што је огромна воља већине чланова ДС, а то је да управо учинимо тај корак, да направимо ДС која ће да функционише узорно, која ће бити узор за целу Србију и да покажемо на сопственом примеру како би требало да изгледа управљање Србијом –  рекао је Лутовац после учешћа на трибини ДС “Србија какву желим – Крагујевац какав желим”.

Извор: Директно