Лутовац: Траже од СНС удомљење

Фракција Демократске странке коју предводи Бранислав Лечић најавила је да ће одржати протест у петак испред Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Разлог протеста, како је наведено, јесте то што „Министарство и даље избегава да изврши упис изабраног председника ДС Бранислава Лечића“.

Најављено је и да ће Лечић предати документацију на захтев Министарства уз подршку бројних чланова ДС из Београда и других градова, међу којима ће бити и Вида Огњеновић, Слободан Милосављевић, Драгослав Шумарац, потпредседници странке и бројне друге угледне демократе.

Министарству државне управе на чијем челу је Марија Обрадовић, у овом тренутку нема довољно елемената да донесе одлуку да ли ће као нови шеф ДС бити уписан Лечић, или ће као заступник ДС остати уписано име Зорана Лутовца.

Како тврде у овом министарству ту одлуку није могуће донети на основу документације која је до сада достављена, па је, како би се употпунило чињенично стање, Министарство у обавези да тражи допуну документације.

Министарка МДУЛС-а Марија Обрадовић недавно је изјавила да ће поступити искључиво по слову закона и да нико неће бити изнад закона.

„Стручне службе МДУЛС са посебном пажњом прате овај предмет и све процедуре и рокови који се тичу поступања мог министарства у складу су са законским одредбама. Можемо изјаве учесника у спору да посматрамо као једну врсту притиска и политичке шараде, али томе овде нема места“, објаснила је Обрадовић.

На питање како коментарише најављени протест испред Министарства за државну управу и локалну самоуправу отцепљеног крила ДС, Зоран Лутовац, актуелни председник Демократске странке, каже за Данас да Министарство може да донесе само једну одлуку: да одбаци захтев заснован на фалсификатима.

„Лечић и остали бивши чланови ДС нису више тема ни у Демократској странци, нити у опозицији. Остаје им само да траже од СНС-а неко политичко удомљење“, наводи Лутовац.

Претходни рок по коме је ресор Марије Обрадовић требало да одлучи ко је легитимни представник ДС био је 11. новембар, али је због непотпуне документације рок пролонгиран. Обе стране тврде да су Министарству доставиле сву потребну додатну документацију.

Извор: Данас