Мали: Обезбеђено по 310 евра за више од милион запослених, прва уплата у августу

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је држава нашла начин да издвоји директна новчана средства за привреду и запослене и да је обезбеђено по 310 евра за више од милион запослених.

Наводећи да ће у наредна два месеца бити исплаћено још 60 одсто минималне зараде запосленима, а за један месец ће бити одложени и порези и доприноси на зараде, Мали је рекао да ће прва уплата у руке запослених стићи до 10. августа, док друга уплата следи у септембру.

“То је око 18.000 динара по запосленом за један месец, односно око 155 евра”, навео је Мали, а пренело Министарство финансија.

Он је подсетио да је досадашњи пакет подршке био вредан 5,1 милијарду евра, а да ће додатна издвајања државу коштати још око 66 милијарди динара.

Како је додао, поносан је што је Србија једна од ретких земаља у свету која може да се похвали оволиком подршком за привреду.

“Ретко која земља у свету, чак и оне које су много богатије од нас, може да се похвали оволиком подршком и уделом у БДП-у од чак 12,2 процената. Такође, ретко која земља у свету може да се похвали да на тај начин, директним давањима, подржава своју привреду у периоду од скоро пола године”, навео је Мали.

Извор: Н1