МАЛО ЈЕ РЕЋИ ДА ЈЕ ОВО СКАНДАЛ: Извршитељ у Нишу за пола сата зарадио више од 396 хиљада динара

Јелени Перовић и њеном брату близанцу Душану Миладиновићу из Ниша, јавни извршитељ Небојша Спасојевић наплатио је 396 240 динара за получасовни рад на лицитацији на којој су, као наследници власника, морали да откупе део национализованог локала.

Покушали су са жалбом Комори јавних извршитеља, али су их они упутили да своја права остваре на суду.

Јелена Перовић каже да је чињеница да је Спасојевић свој рад од тридесет минута наплатио више од 396 хиљада динара за Гинисову књигу рекорда.

“Добили смо решење да платимо 498.950 динара за одржане две лицитације, на којима смо као наследници национализованог објекта у Нишу, који је Законом о реституцији враћен нама, платили два милиона динара да бисмо од Града Ниша откупили преосталих 6/27. Добили смо право да откупимо и тај део објекта, учествовали смо на лицитацији и правом прече куповине откупили тај део 26. јуна. Сутрадан смо уплатили скоро два милиона”, прича Јелена.

Само дан касније Перовићи су добили енормни рачун од извршитеља и напомињу да су за организовање лицитације уплатили шест хиљада, а онда и 26 697 динара, што значи да укупно са извршитељем морају да плате 532 697 динара.

“Да ли је могуће да за рад од 30 минута, колико су трајале обе лицитације, неко наплати толико новца. Ово је класично рекетирање. Нас Комора извршитеља сада упућује на суд, што значи нови поступак и нове трошкове за мог брата и мене”, изјавила је огорчена Јелена Перовић.

Нишки извршитељ Спасојевић није желео да коментарише овај случај, рекавши да на то нема законско право, преноси Блиц.

Комора: Прво да иду на суд

Комора извршитеља на питање да ли је извршитељ прекршио закон, одговара да они „одлучују о покретању поступка само након одлуке суда“.

“Након извршеног надзора, подносиоцу притужбе доставили смо одговор да је дисциплински тужилац Коморе нашао да је поступајући извршитељ, сходно поуци о правном леку, дозволио подношење жалбе суду на решење о трошковима. Суд је једини надлежан за утврђивање неправилности у конкретном случају”, навела је Неда Петровић из Коморе за јавне извршитеље.

Извор: Блиц