МИЋА МЕГАТРЕНД УТЕКАО: Продао универзитет, одлази из Србије у Кан

Власник Мегатренда Мића Јовановић потврдио је на конференцији за новинаре да је 100 одсто власништва пренео на немачки конзорцијум фондова који представља Дејан Ђорђевић.

Јовановић наводи да је уговор о преносу власништва потписан јуче и да то сматра још једном немачком инвестицијом у Србију.

„Одлазим са факултета и бићу ту само у својству саветника. Повлачим се, нећу ни да живим овде, 19 година имам дом на југу Француске, у Кану. Убрзо ћу се преселити у тај други дом, надам се ван домета неких финих новинара и телевизијских станица“, рекао је Јовановић.

Он је прецизирао, да је после 30 година постојања, тај Универзитет продат за 56,1 милион евра. Нови власник има обавезу и да у периоду од пет година сукцесивно, у развој тог униврзитета, буде уложено још 150 милиона евра.

Јовановић је изјавио и да му је нуђена финансијска и морална помоћ и подршка државе, али да није пристао јер би то, како је навео, „пукло ко бомба“ и „пљување би било још жешће“.

Он је истакао да није члан Српске напредне странке, већ је социјлиста и, како се нашалио, „црвен од главе до пете“. Јовановић је као разлог за продају универзитета навео медијски линч и кампању, а епилог је то што је, после негативне хајке која траје већ пет година, упис студената опао за 400 одсто.

„Повод је медијски линч и кампања, а филм на Н1 је врхунац тога“, рекао је Јовановић и додао да му је „преко главе“ и оптужби представника Савеза за Србију, за чије време је, како каже, Мегатренд цветао.

Подсетимо, ТВ Н1 добила је накнадно позив Мегатренда да учествује на конференцији за медије у тој установи. Позив је уследио пошто смо објавили да су на конференцију позване одабране редакције, а уз позивницу стигло је и објашњење да је позив изостао због техничке грешке.

Мића Јовановић одбио да говори за Н1 у документарном филму „Мега дипломац“, који је емитован на ТВ Н1 и у коме је наведен читав низ нелогичности и неправиности у пословању универзитета, као и у стицању највиших академских звања функционера на власти, почевши од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Извор: n1