Михајловић: Хвала глумицама које су смогле храбрости да проговоре

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић саопштила је да охрабрује сваку жену да пријави насилника и поручила жртвама да “нису саме”.

Реагујући на вест о хапшењу власника познате школе глуме под оптужбом за сексуално злостављање ученица, Михајловић је да ове страшне појаве треба да наведу да се запитамо у каквом друштву живимо и шта можемо да урадимо да оно буде боље место за живот наше деце.

Михајловић је захвалила глумици и девојкама које су, како је навела, „смогле храбрости да проговоре“, а додала је да су тужилаштво и друге надлежне институције „ту да одраде свој део посла“ и да јој је драго да је процес већ покренут.

„Нико није толико моћан да за своја срамна недела не одговара. Верујем да ће пример ових девојака бити подстрек и другим женама са, нажалост сличним искуством, да подигну свој глас, да насилници буду кажњени“, рекла је Михајловић.

Медији су синоћ пренели да је власник школе глуме Мирослав Мика Алексић приведен под оптужбом да је више пута силовао глумицу која је у то време имала 17 година.

Извор: Н1