МИЛО ПОКУШАВА ДА ИЗВЕДЕ ДРЖАВНИ УДАР: Изазива хаос и паралише државу, ево шта је крајњи циљ

ПРАВНИ заступник Митрополије црногорско-приморске Далибор Каварић је рекао данас да ДПС покушава да изведе државни удар саботирањем рада Владе и целе државе.
– Демократска партија социјалиста, преко партијских кадрова које је задужила доделом станова, кредита, запошљавањем и другим услугама, у Уставном суду, али и у државном тужиластву и судовима изазива унутрашњи, институционални државни удар или „пуч“ и на тај начин, субверзивним активностима изнутра, саботира и паралише државу и Владу и прави институционални хаос и блокаду државе и правног система! Крајњи циљ ДПС-а је да врати безбожни и антицрквени закон како би завршили започети криминални посао отимачине црквене и државне имовине, казао је за портал „Новости“ Далибор Каварић, правни заступник Митрополије црногорско-приморске, поводом најаве ДПС да ће покренути оцену уставности Закона о слободи вероисповести.

На питање у случају да Уставни суд оцени да је Закон “антиуставан”, каква даља процедура предстоји, Каварић одговара:

– То није реалан сценарио јер управо је ранији закон о Цркви који је предвиђао праксу преукњижбе имовине без редовног суда, био неуставан. Јуче усвојеним законом све одредбе новог закона усклађене су са Уставом Црне Горе, домаћим и међународним правним поретком.

Извор: Новости