МИЛО ВИШЕ НЕМА КУД, БОРИЋЕ СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ПОЛИЦАЈЦА, А АКО НЕ СЛОМИ НАРОДНУ БУНУ, МОРАЋЕ ДА БЕЖИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ?! Сви се плаше да грађански рат може да почне скаког минута…

Мило Ђукановић се суочава са отвореним бунтом народа који више не може да трпи тиранију диктаторског режима. Пошто Мило нема где осим на робију због дебелог криминалног досијеа, јасно је да ће се борити против народа до последњег црногорског полицајца

Аналитичари сматрају да Ђукановић сада не,а избор. Он једноставно мора да победи “непослушни народ” или да у супротном бежи из Црне Горе. Проблем је, наводе они, што Ђукановића из неких других интереса на Западном Балкану још увек штите НАТО и Запад, али ни то не може да спречи његов крах!

Они чега се сви плаше је никад већа могућност избијања отвореног рата између Срба и оних који поштују СПЦ и органа репресије који штите одметнути режим у Подгорици!

Да је ситуација измакла контроли и да се држава налази на прагу грађанског рата упозорили су лидери опозиционог Демократског Фронта Андрија Мандић и Небојша Медојевић.

Због хапшења и прогона свештеника у Беранама, епсикопа Јоаникија и осам свештеника у Никшићу и бруталног обрачуна са народом на улицама Никшића, Пљеваља и Андријевице, Мандић је запретио је да уколико епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде послат у затвор у Спужу, неће у име Демократског фронта имати никакву обавезу у односу на обећања дато митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, већ да ће тражити од њега да заједно позову Црну Гору да се то не дозволи

– По цену да ни спушки затвор више не постоји – запретио је Мандић у Скупштини.

– Можда ви желите, имам и такве информације, да изазовете грађанске сукобе у Црној Гори, зато што они који су украли милијарде верују да ће НАТО да им обезбеди приватну државу где ће моћи да уживају у тим милијардама. Али, да знате, овде на овом простору, то је граница преко кога неће прећи православни народ Црне Горе. Видели сте синоћ шта је било без ичијег позива, а биће вероватно и ноћас – навео је Мандић.

– А ако владику Јоаникија пошаљете у Спуж, спремите се да и ви обучете униформе и заступате то што мислите да је исправно – закључио је Мандић у обраћању посланику Демократске партије социјалиста Николи Ракочевићу.

И Посланик опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић упозорио је у парламенту да два пута воде изласку из актуелне ситуације у Црној Гори, политички и оружани!

– Постоји пут оружаних сукоба и пут политичких промена. Нема трећег пута – рекао је Медојевић и додао да је православни народ Црне Горе спреман да брани своје корене.
Медојевић је рекао да је Црна Гора, нажалост, у ситуацији да су ствари измакле контроли и да одређени центри моћи тешко злоупотребљавају људска права и злоупотребљавају силу.

– То није добро ни за кога – рекао је Медојевић, пренели су подгорички медији.

Подсетимо, већ два дана сукобљавају се грађани широм Црне Горе и режимска полиција. Грађани траже да се епископ будимљанско-никшићки Јоаникије пусти из притвора, а према писању медија широм државе, влада хаотично стање.

Полиција је бацила сузавац како би “завела ред”, али то није спречио народ да се окупља и протестује. На бруталне нападе Милових полицајаца одговарано је каменицама.

Најжешћи сукоби били су у Никшићу и Пљевљима, али критична ситуација је и у другим градовима Црне Горе, Подгорици, Котору, Будви…

Било је и повређених, а у Пљевљима је повређен о дете (7). Из МУП ЦГ наводе да су у интервенцији повређена и два полицајца…

Црну Гору на ноге је дигла и информација да је полиција брутално претукла малолетног брата свештеника СПЦ Милоша Цицмила.

Према сведочењу оца Цицмила његов малолетни рођени брат (16) од стране полиције “разваљен” од батина јер је узвикивао да не да светиње.

– Прво је добро испрскан бибер спрејом по очима у облаку сузавца приде, иако оштећеног вида и асматичар, а затим чизмама шутиран у главу и ударан пендреком – написао је свештеник.

Потпуно црног носа, и разбијене доње усне, он је најпре приведен, а потом га је њихов отац са једним службеником МУП-а повезао на ургентно.

– Све би то било, не толико необично у овој “демократској држави”, да један од тих јунака није викао за њим, парафразираћу: “Хватајте га, мајку му ј…., није ово њихово!”. То је оно браћо и сестре што је горе од сваког вируса. Вирус мржње. Једна тако мала држава да толико има мржње…. Можда због те братске мржње, корона једноставно не може да опстане у Црној Гори… Лечимо се од погрешног вируса… – написао је отац Цићил.

Извор: Информер