Милошевић: На Инфективној клиници 90 пацијената, углавном реч о младим људима

Заменица директора Инфективне клинике Ивана Милошевић изјавила је да је на клиници у сваком тренутку 90 болесника и да се дневно у пријемној амбуланти прегледа 300 особа, апелујући на грађане, који сумњају да су заражени коронавирусом, да иду у ковид амбуланте при домовима здравља, где се ради примарна тријажа.

“Ситуација је иста као последњих дана, сваког момента испред пријема значајан људи чека, број прегледа је око 300, па је неминовно да људи морају да чекају. Свако ко дође мора да буде прегледан, да му се уради снимак плућа и биохемијске анализе, што траје”, рекла је Ивана Милошевић за РТС.

Она је навела да се страшно потресла кад је видела снимак испред клинике.

“То не треба нико да доживи од оних који раде овде. Апелујем на грађане да покажу стрпљење, а ми ћемо да радимо. Ми смо терцијарна установа, овде се лече болесни људи, ми не можемо да радимо услужно тестирање, ми ћемо такве људе враћати”, истакла је Ивана Милошевић.

Напоменула је да у клиници ни у једном моменту не постоји празан кревет, јер чим се један пацијент отпусти, други се прими.

“Махом је у питању млад свет, а има их и на интензивној нези. Апелујем да се људи придржавају свих мера”, нагласила је Ивана Милошевић.

Извор: Н1