Мировић са представницима кинеске фирме о аутопуту Београд-Зрењанин-Нови Сад

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је са представницима кинеске компаније “China Shandong International Economic”, коју је предводио директор огранка компаније Џанг Ђианчо, о пројекту изградње аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, који ће реализовати ова кинеска компанија, као и о могућностима сарадње на новим инфраструктурним пројектима.

“Изградња овог аутопута је од огромне важности за Војводину и целу нашу земљу. На тај начин повезаћемо Београд, Зрењанин и Нови Сад и створити услове да многе индустријске зоне добију додатну вредност, што је веома значајно за све грађане“, рекао је Мировић.

Мировић је оценио да је реч о једној од највећих кинеских компанија у области грађевине, која је до сада реализовала пројекте у нашој земљи поштујући све рокове, истакавши да је на тај начин стекла значајне референце за реализацију тог великог подухвата.

Саговорници су се сагласили да ће све стране на овом пројекту уложити напоре како би што пре заједнички дошли до циља.

Џанг Ђианчо је у разговору истакао да ће кинеска компанија у најкраћем року завршити пројектно-техничку документацију, како би што пре почели припремни радови на реализацији овог пројекта. Он је изразио очекивање да ће сарадња на свим нивоима бити продуктивна.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.

Извор: Н1