Младеновић: Велики излив беса, а тек ће га бити

Диктатура се више не може трпети, нема се како назад, поручио је јутрос у емисији „Пробуди се“ позоришни редитељ Кокан Младеновић.

Како јавља портал Нова.рс, он мисли да народ у Србији више не може да трпи стање у друштву, али да је велики проблем што не постоји опозициона групација или лидер који ће њихово незадовољство на адекватан начин артикулисати.

“Опозиција не може да организује саме себе, а камоли овако озбиљне протесте“, уверен је Пладеновић.

Према његовој оцени, „огроман проблем овог великог излива беса, а њега ће тек бити, јер се ово у Србији не може трпети, јесте то што нема ко некога ће да га политички каналише“.

„Србији је потребна нова снага, неукаљене личности. Народу је доста злоупотреба власти и обести једног јединог човека, који терорише здрав разум читаве Србије“, сматра Младеновић.

Председник Србије и његови сарадници морају да сносе одговорност за стање у друштву, али Младеновић не подржава насиље на протестима, је „никакво насиље на те насилнике не може да да резултат”.

„Стварно мислим да би њега треба хапсити дневно. У овој земљи тај човек радикално крши уставна овлашћена, надам се да ће доћи тренутак кад ће он законски одговарати за све што свакодневно ради”, закјучио је Младеновић.

Извор: Данас