МЛАДОЖЕЊА КОГ ОПТУЖУЈУ ДА ЈЕ ЊЕГОВА СВАДБА ЛЕГЛО ЗАРАЗЕ КОРОНОМ: Цео Звечан хоће да га линчује.

Страх: Надлежни на Косову и Метохији као легло заразе наводе свадбу од 260 званица, одржану 14. марта, на којој је била и гошћа позитивна на корону, а З. М. каже да то нема везе с његовим весељем

Као легло ширења короне у српским срединама на Косову и Метохији означена је свадба са скоро 300 званица која је одржана 14. марта у Звечану, а сумња се да је заразу донела и раширила жена из Крагујевца, код које је касније потврђена ова инфекција. Међутим, младожења те наводе одбацује!

Пет особа у српским срединама на Космету позитивно је на корону, један случај је регистрован у Добротину код Липљана, три у Северној Косовској Митровици и један у Лепосавићу. Према незваничним сазнањима, четири случаја повезују се са спорном свадбом.

Директор КЦ у Косовској Митровици др Милан Ивановић изјавио је да се претпоставља да се један Митровчанин заразио управо на свадби 14. марта, као и да је међу званицама била жена из Крагујевца која је била инфицирана. Ивановић је казао да је то славље одржано упркос забрани окупљања која је тада важила за више од сто људи. Он је навео и да су на свадби испоштовани сви обичаји, као и поздрављање са три пољупца, те да се страхује да ће број заражених знатно скочити.

Др Ивановић је рекао у разговору за Курир да је готово извесно да је зараза кренула са те свадбе. – Имамо ту жену у Крагујевцу код које је потврђен ковид-19 и још један случај који је послат на лечење у Ниш, то су два потврђена случаја са свадбе, и то је та веза. Неколико људи још има симптоме, послато је још шест узорака на анализу – навео је он.

Косметски медији јуче су пренели да је короном заражен и један здравствени радник (37) у притворској јединици у Северној Митровици, као и да је он био гост на свадби, а наводно још седам радника притворске јединице има симптоме.

И док надлежни у српским срединама на КиМ као легло ширења короне наводе свадбу, младожења З. М., иначе радник притворске јединице, који је правио свадбу 14. марта, то одбацује и истиче да је његова породица стављена на стуб срама без икаквог основа.

– Цела општина нас линчује, не потиче извор заразе с наше свадбе, тај медицински техничар затворске јединице који је јуче оболео није био на мојој свадби, нити је имао контакт са мном и мојим колегама. Ко зна где је он то покупио. Званица је било 260, а тек су 16. марта обуставили славља. Није истина да је тад била забрана, као што они кажу. Из Крагујевца смо имали две гошће, али ниједна није заражена короном. Код једног госта је потврђено да је заражен, али тек 28. марта, а он је могао да се зарази и после свадбе. Они сад сваки случај заразе повезују с нашом свадбом, води се хајка без основа – навео је овај младожења за Курир и додао да још један гост има симптоме, као и да је прексиноћ тестиран.

Он наглашава да је његова савест чиста, као и да нико од осталих званица нема никакве симптоме вируса: – Па моји мајка и отац имају више од 80 година, они су највише били у контакту са гостима, најпре би њима било нешто! Жалосно је што је жариште можда негде другде, а они су све свалили на свадбу.

Власник сале

КАСНО СТИГЛА УРЕДБА

Власник сале у којој је одржана спорна свадба рекао је за Курир да је уредба о забрани славља стигла тог дана када се одржавала свадба, 14. марта, али тек у 18 часова: – Након сат, сат и по времена гости су се разишли. Све прославе које су биле заказане након тога су и отказане. Да сам ту уредбу добио ујутру, наравно да бих отказао салу.

Извор: Курир.рс