МОДНИ СТИЛИСТА ПЕДОФИЛ ПРЕКЛИЊАО ДА ГА ПРЕБАЦЕ У САМИЦУ: Робијаши му претили да ће га силовати метлом

Модном креатору Срђану Швељу (52), осумњиченом да је сексуално злостављао малолетне дечеке из свратишта, неколико притвореника из Окружног затвора у Новом Саду запретило је да ће га силовати метлом.

Након тога, он је из безбедносних разлога из групне ћелије хитно пребачен у затворску самицу. Ухапшени Срђан Швељо терети се да је од 2016. године у свом стану и модном студију дрогирао дечаке, а затим од њих тражио да га орално и анално задовољавају. Њему је 30. јануара ове године судија за претходни поступак одредио једномесечни притвор и он је тада спроведен у Окружни затвор на Клиси.

Према речима извора из истраге, чим је сазнао да иде у затвор, Швељо је од новосадског суда затражио да буде у самици јер се плаши за своју безбедност.

– Осумњичени је судији рекао да су медији неколико дана писали о њему и да сваки затвореник зна како он изгледа. Међутим, није усвојена његова молба и Швељо је смештен у просторију са још неколико притвореника – навео је саговорники додао: – Исте ноћи док је Швељо лежао на свом кревету, њега је окружило неколико притвореника. Поручили су му да највише мрзе педофиле и да ће га првом приликом силовати метлом. Рекли су му да се не опушта, јер ће често добијати батине и да би било боље за њега да ником не каже да му је прећено.

Како се сазнаје од извора из истраге, Срђан Швељо је ипак 1. фебруара пријавио затворској управи да је добио претње и да жели одмах да буде пребачен у засебну ћелију.

– Процењено је да он није слагао и пребачен је у самицу. Против притвореника који су претили осумњиченом модном стилисти покренута је интерна истрага. Биће утврђена тежина њиховог прекршаја – каже добро упућен извор.

Срђан Швељо је ухапшен 28. јануара, и то након што су седморица малолетника из новосадског свратишта полицији испричали да их је осумњичени сексуално злостављао. Швељу се на терет стављају три кривична дела. Прво је приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетника за порнографију, за које је запрећена казна затвора до пет година. Друго кривично дело су недозвољене полне радње, за које може добити три године робије. И, на крају, модни стилиста се сумњичи за неовлашћено поседовање дроге, а казна за то је такође три године.

Језиво сведочење злостављаних дечака

Сирочићи које је Срђан Швељо сексуално злостављао описали су у потресном сведочењу да их је осумњичени дрогирао “течним екстазијем”, а затим од њих тражио да га орално и анално задовољавају. Ухапшени модни стилиста, како су испричали, после секса би им давао одећу и од 200 до 400 динара. Швељо је, с друге стране, рекао да познаје младиће, да су долазили код њега, али да их није сликао за порниће нити је имао секс са њима.

Извор:Курир.рс/ Информер, С.К./ ФОТО: ТВ Пинк Принтсцреен