МТС ПЛАШИ НАРОД: Ко је послао ову кружну поруку?

Корисници МТС мреже вечерас су добили СМС поруку узнемирујуће садржине којом су упозорени да остану код куће.

“Ситуација је драматична. Приближавамо се сценарију из Италије и Шпаније. Молим вас да останете код куће”, наводи се у поруци која је потписана са Крзини штаб за сузбијање заразне болести Цовид 19.

Из Мобилне телефоније Србије нам је потврђено да је реч о генеричкој поруци којом је Кризни штаб Цовид 19 информисао грађане о тренутној ситуацији у Србији.

Раније данас директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић је изговорио готово идентичну реченицу попут оне у СМС поруци.

“Ако наставимо овако ближи нам се сценарио Италије и Шпаније. Олако смо схватили опасност”, истакао је Стевановић и додао да ако се овако настави не постоји здравствени систем који ће моћи да компензује толики број оболелих.

Остаје нејасно да ли је Стевановићева изјава увод у увођење забране кретања у трајању од 24 часа или најава о повећању броја жртава коронавируса, а ни узнемиријућа порука коју грађани добили такође не даје одговор на ово питање.

У Србији је до сад 23 људи преминуло од последица изазваних коронавирусом, укупно је заражено 900 људи, док је седам особа преминуло у последња 24 часа.

У Италији, која се са коронавирусом бори већ недељама верују да ће се ових дана достићи пик кризе која је однела преко 10 хиљада живота.

У Шпанији је регистровано 85.000 заражених, а преминуло је 7.340 људи, па је у овој земљи број оболелих и умрлих виши него у Кини. У овој земљи уведен је полицијски час.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да постоји могућност да у Србији дође до потпуне забране кретања на 14 дана, али није дао додатне детаље о томе како ће функционисати живот уколико дође до увођења ове мере.

Нова.рс