На Косову и Метохији хаос, срушен и мост – почела евакуација становништва

ПРИШТИНА – На Косову и Метохији су поплаве срушиле још један мост, а у неколико општина евакуисано је становништво због опасности од воде.

Вода је однела мост у селу Доброшец у општини Дреновица, преноси приштинска Коха.

У општини Гњилане евакуисано је 15 становника, из села Гњилане, Малишева, Угљаре, Бресаљце – Јабукће и Шилово где је српска заједница, а надлежне службе примиле су и 87 позива за помоћ.

Локалне власти саопштиле су да је нанета велика штета на инфраструктури, јавној и приватној имовини, преноси Танјуг.

Нанета је велика штета и приватном сектору, јер је вода ушла у бројне продавнице.

Раније је објављено да је поплављена и општина каменица као и да је вода однела и два моста – један у атару села Ајновце и други у селу Мочаре, пише портал Репортери.

Тешка ситуација је и у селу Коретин, а обилне кише и поплаве направиле су проблеме и у другим деловима КиМ, и скоро сви путеви су у блокади.

Министарство инфраструктуре објавило је да су блокирани путеви Приштина-Пећ, Каменица – Стрезовац, делови путева у Гњилану, Урошевцу, пут Брезовица-Шар, Приштина-Мутиводе и многи други.

У Гњилану се излила река Мируша, док су поплављена села Ливоч и Еперм, пише портал Лајми.

Тешка ситуација је и у Косова пољу, а председник те општине Али Топали рекао је да су формирани тимови за процену штете.

У тој општини дошло је и до евакуације становништва из одређених делова, а оно обавља полиција чамцима, пише Газета експрес.

Такође, дошло је и до нестанка пијаће воде у насељу Косово Поље и Калабрија у Приштини.

Извор: Политика