НАЈНОВИЈЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ: Затварају се фризерски и козметички салони, коцкарнице, кладионице

Влада Србије донела је данас нове мере у вези са спречавањем ширења вируса Ковид 19, а одлучено је да се у потпуности забрани рад свих објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт, као што су фризерски и козметички салони, фитнес клубови, теретане.

Донета је и одлука о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат клубова и они од данас своју делатност могу обављати искључиво електронским путем.

Влада је одлучила и да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљњег буду спуштене на пола копља.

С обзиром на специфичне потребе које тренутна ситуација намеће, одлучено је за одређена занимања кућна самоизолација важи 14 дана, уместо 28, а то се односи на здравствене раднике, затворске чуваре, као и припаднике Министарства унутрашњих послова и војске.

“Битно је нагласити да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити. Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити”, наводи се у саопштењу владе.

Додаје се да ће влада наставити да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом Ковид 19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

“Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници”, поручују из Владе Србије.

Извор: Курир