НАЈНОВИЈИ БИЛАНС СА ДЕДИЊА: Од укупно 227 тестираних, ово је број ЗАРАЖЕНИХ!

Од укупно 277 тестираних на Институту “Дедиње”, стигли су резултати да 67 заражених међу здравственим радницима и 9 пацијената те институције.

Почела је дневна конференција за штампу наших медицинских стручњака, а јавности се обраћају др Предраг Кон и др Дарија Кисић Тепавчевић.

Др Кон је на почетку обраћања рекао да у Србији сада има 2.200 особа позитивних на корона вирус, као и 7 нових смртних случајева, што број жртава доводи на 58.

– У приватном старачком дому “Стара пруга” је заражено 15 особа, и сви су добили неопходну негу, њихово стање се прати, а дезинфекција објекта је извршена – рекао је Кон, а затим открио и да је зараза ушла у КБЦ Дедиње.

– Већина је чула ту вест о уласку вируса у КБЦ Дедиње, ради се о пацијентима који су били у инкубацији, и који су након операције развили температуру, након чега је откривено да су позитивни на ковид. Након тога је извршено тестирање свих који раде тамо, и потврђено је 67 заражених међу здравственим радницима. Сви они имају или лакше симптоме или су потпуно асимптоматски, и то је опасно пошто ни не знају да преносе вирус. Улазак вируса у здравствене установе је потпуно могућ и то је потребно сузбити.

– Ти лекари се удаљавају са посла, и у свакој новој ситуацији се доносе нова решења, то је динамична ствар. У случају да ситуација ескалира отказаћемо и операције – рекао је Кон.

Извор: Курир