На зиду куће породице Крстовић у Гораждевцу освануо графит с поруком „УЧК – Косово“

На зиду куће породице Крстовић у Гораждевцу јутрос је освануо исписан графит с поруком „УЧК – Косово“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу се истиче да је порука која директно слави организацију „Ослободилачка војска Косова“ (ОВК – УЧК), чијим се челницима суди због злочина над Србима и неалбанцима узнемирила породицу, али и остало српско становништво у општини.

„На дан када на Косову и Метохији почиње предизборна кампања, сада нема дилеме да ће она бити усмерена на застрашивање преосталих Срба и на антисрпској платформи“, оцењује се у саопштењу Канцеларије.

Додаје се да о томе сведочи и синоћни инцидент у Лапљем Селу када је из један Албанац из ватреног оружја ранио Бобана Ристића.

„Да ли овакци примерти показују да је на Косову и Метохији отворена сезона лова на Србе“, питала је Канцеларија у саопштењу и затражила од међународних представника да појачају своје присуство у српским срединама и осигурају мир и безбедност за Србије и друге неалбанске заједнице.

Истиче се да се акцијама попут исписивања графита шаље недвосмислена порука да Срби нису добродошли на Косову и Метохији, а да виновници таквих дела остају без санкција.

Извор: Данас