НАПЕТО У ХИТ ТВИТУ Цеца оптужила Чеду да је хапсио са 150 полицајаца, Дарија Кисић их прекинула

О свему што је обележило недељу за нама, вечерас у “Хит Твиту” свој коментар дају др Дарија Кисић-Тепавчевић, Жељко Митровић, Светлана Цеца Ражнатовић и Чедомир Јовановић.

Ауторка и водитељка Верица Брадић угостила је вечерас актуелне личности из јавног живота Србије, који ће кроз призму друштвених мрежа, говорити о свим темама које су у претходних недељу дана интересовале јавност.

– Прво је постојао јако добар разлог зашто је укинуто ванредно стање и тако да је сада много безбедније да излазимо напоље. Када је у питању кретање на отвореним просторима, не мора маска увек да се носи, нарочито ако смо ту са чланови својих породица. Не бих баш одмах окривила све нас да смо почели неодговорно да се понашамо – рекла је докторка Дарија.

Додала је да како би требало да свако од нас лично процени где би требло да иде и којим се ризицима излажемо и да је све на нама.

Докторка Дарија је дала и коментар на прозивке које су јој биле упућене у претходном периоду, као и како је остала тако имуна на њих.

– Ми смо имали пуно посла и нисам се лично оствртала ни на похвале ни на такве врсте коментара. Непријатно ми буде када се ја истичем у први план. Ја сам била та која се можда сликала.

На питање новинарке о гласинама да се њено име помиње као потенцијалне министарке здравља у новој Влади, докторка Кисић је рекла.

-То занима медије, али ја сам досадна особа, па покушавају разне ствари да извуку. Мени је најсмешније било да сам учествовала на Олимпијади у Сарајеву, а то је било када сам имала 8 година – рекла је докторка.

На директно питање да ли би прихватила министарску фотељу, Кисић је рекла:

– Нити сам размишљала нити ме неко питао да ли бих била министар здравља у влади – закључила је докторка.

Светлана Ражнатовић је навела да су је претходне власти истренирале као да су знале да ће доћи корона, присетивши се акције “Сабља” и тога да је носила наногицу осам месеци.

Говорећи о односу са Чедомирем Јовановићем она је рекла да се нису знали до ове недеље и да су сепознавал из јавног живота.

– Разлика је у томе што сте ви мене хапсили, а ја вас нисам – рекла је Ражнатовићева.

Јовановић је рекао да он није тај који жели да јој суди, нити јој је судио.

– Ви добро знате за шта се ухапшени, ја сам последњи човек који је то желео. Не да вас видим у затвору, него да носим Зоранов сандук – рекао је Јовановић.

На њено питање зашто је била ухапшена, он је рекао да је она ухапшена јер је знала да се припрема убиство председника владе и отмицу Жељка Митровића, који јој је опростио, јер на то има право.

Јовановић је рекао да нема лични одмос према госпођи Ражнатовић, и истакао је да је она професионалац који пева оно што деца воле.

Ражнатовић је рекла да јој значи да после 17 година може да каже неке ствари и да се поставе на своје место.

– Поента је да је служба која је знала и да нису смеле да се износе информације. Ко су јатаци, сви су знали. Питам се зашто вас нису ухапсили него мене? Све сте криминалнце испуштали из затвора а мене сте оставили, да ли је то фер – рекла је Ражнатовић.

Господин и ја се нисмо до ове емисије, разлика једина је што је он мене хапсио, а ја њега нисам – рекла је Цеца.

– Ви сте мајка, имате децу, сами сте, ја нисам тај који жели да вас убије нити сам вас убио. Ви врло добро знате зашто се ухапшени, ја сам последњи човек на свету који је то желео. Нисам желео ни да идем поред Зорановог сандука. Мислим да ово није место, за такву расправу… – почео је Јовановић, на шта је певачица оштро узвратила:

– Мислим да јесте место, мене врло занима зашто сам ја ухапшена, ја на ову тему чекам 17 година, ви сте били други човек у држави тада, живо ме занима зашто сам ја била ухапшена за убиство премијера, дошли сте са 150 полицајаца у моју кућу, то је могао један телефонски позив да реши, ја бих дошла у полицију – нагласила је Ражнатовићева.

– Ја кад хапсим ја дођем сам. Ви сте ухапшени под сумњом да сте знали ко стоји иза Зорановог убиства. Ви то врло добро знате. Зна госпођа Ражнатовић и ко сам ја и кога треба да се плаши – рекао је Јовановић.

– Ја се не плашим никог – одговорила је певачица.

Директор телевизије Пинк Жељко Митровић истакао је да је он одговоран за то што су се Цеца и Чеда нашли после 17 година у једној емисији.

– Одговоран сам и за ову лепоту коју пружају овакве емисије и сматрам да је то сасвим ок. Ово је живот и супер је да се људи испричају – рекао је Митровић.

Он је истакао да је неколико хуманитарних акција спровео, али да му је најдража у Звечанској где је однета највећа донација у историји Звечанске.

– Многи привредници су желели да учествују и то ми је јако значајно. Многи ме критикују зашто то екранизујем, и ето зато да би и други видели и покренули се, како би и они који могу добили побуду и учествовали у таквим акцијама – рекао је Митровић и додао да се у томе неће стати.

Те акције ће, додаје, бити профилисане према онима којима је то најпотребније.

Митровић је подсетио да је хтео на духовит и шармантан начин да позове све који желе да учествују на изборима да се такмиче, јер, додаје, не учествовање на изборима више није популарно.

Докторка Кисић је рекла да је професор Бранислав Несторовић врстан случај у својој области али истиче да није епидемиолог и додаје да јој је више пута задавао главобољу својим изјавама.

– Никада струка није стајала иза изјаве да се ради о најсмешнијем вирусу. Ја сам и пре тога и после тога причала епидемиолошким речником, али то се није толико чуло у јавности као оно што он говори. Он би био одличан министар за оптимизам – рекла је др Кисић.

Она је рекла да је његова изјава да изађемо и да се заразимо не може да се прихвати.

– Вирус јесте слабији и јесте мања вероватноћа да се теже заразимо, али је свесно довођење у ризик недопустиво када болест може да се превенира – рекла је Кисић.

Истиче да такав концепт и начин не можемо прихватити као мишљење струке, али истиче да је професор бескрајно шармантан и да би многи заправо волели да је баш такво стање, али и истиче да то заправо није стручно мишљење.

– Ни један епидемиолог никада није имао другачије мишљење. Чак се и он увек слагао са одлукама Кризног штаба – рекла је Кисић, додавши да не можемо себе свесно да доведемо у ризик посебно када знамо да може доћи до смртног исхода.

Јовановић је, коментаришући вакцинацију, рекао да нема ништа протви тога да људи изнесу своје мишљење и додао је да је докторка Кисић рекла оно што је суштина и нешто што се обично оставља на маргини.

– Професор Несторовић износи свој став, али одлуке не доноси он. Нјих доноси кризни штаб за здравство и за нас су то релевантне одлуке. Ово је преседан у нашем животу – рекао је Јовановић.

Како каже, сада се ради о појави која је последица чињенице да смо недовршено друштво.

– Стално говоримо да желимо ред у земљи а сами нисмо на то спремни. Без обзира да ли говоримо о Сабљи или о овоме данас. Мислим да ће људи који су ово радили данас, моћи и за 20 година да изађу и да кажу шта су радили за своју земљу. Проблем је када они који имају одговорност за ову земљу, из личне глупости почну са степеница Парламента да прете лекарима и да оспоравају њихове мере – рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да свако има право на мишљење, али није свако релевантно.

Ражнатовић је рекла да је одувек подржавала оно што кажу стручна лица, као и да није медицински радник, већ се држи онога што они изговоре.

– Цела моја породица се придржавала свих савета наших стручних лица. Бринули смо и о нашој трудиници и сматрам да треба да се слушају савети лекара – рекла је Ражнатовић.

Митровић је рекао да је плурализам драгоцен и да је добро да постоје различита мишљења по сваком питању.

– У различитим идејама се проналазе најбоља решења. Овде се ради о нашим херојима. Држати нацију у дисциплини је велика ствар која је на крају крајева учинила и довечла до добрих резултата – рекао је Митровић.

Како каже, Србија је имала све услове да овде експлодира епидемија, као да је, додаје вирус прављен за њу.

Он је истакао да је око 80 хиљада мртвих у САД, затим следе Француска, Шпанијиа, Италија и додаје:

– Србија је прошла 15 пута боље од осталих држава, мало пре сам прерачунао.

– Сада ми расправљамо о свему томе, али не желим да опет добијам неке надимке. Ако сам повредио неког лекара са својом енергијом, извињавам се овом приликом свима, али то је нормална комуникација између епидемиолога и клиничара – рекао је Митровић.

Како каже, истиче да није скроз без смисла да се добије колективни имунитет и додао да је Несторовић са своје клиничке позиције рекао нешто што није скроз без смисла.

– Ми се овде правимо луди. Три ствари су нас спасиле, а то су Вучићеве мере и дисциплина грађана, лекари и здравствени радници, Вучићева способност да нам обезбеди све што је потребно – рекао је Митровић.

Извор: Ало.рс