НАПРЕДЊАЧКА ПОРУКА ГРАЂАНИМА-СВЕ У СВОЈЕ ЏЕПОВЕ!

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке подсећа јавност да је предлог буџета општине Сврљиг за 2021. годину скројен по мери напредњачких функционера у Сврљигу. Прецизније, за њихове џепове. Подсећамо јавност да ће четири општинска функционера у 2021. години грађане Сврљига коштати преко 8 милиона динара. Прецизније, 8.400.000,00 динара. Реч је Мирославу Марковићу, Влади Пејчићу, Татјани Лазаревић и Бојани Голубовић.

Међутим, нису много јефтинији ни чланови општинског већа, тј. општинске владе. Ти „експерти” ће грађане Сврљига у 2021. години коштати 3,7 милиона динара. Подсећамо јавност да у општинској влади „седе” следећи кадрови:

1) Игор Николић – задужен за привреду, туризам, урбанизам и инфраструктуру;

2) Тарзан Асановић – задужен за област социјалног рада и проблеме етничких група;

3) Јелена Вуковић;

4) Младен Митић – задужен за невладин сектор и заштиту животне средине;

5) Борислав Миленковић – задужен за омладину, спорт, просвету и нормативна акта.

Дакле, девет напредњачких ага и бегова, грађане Сврљига коштаће преко 12 милиона динара у 2021. години.

При том, за Дом здравља у Сврљигу напредњаци су издвојили свега 9 милиона динара, а за Центар за социјални рад 14,5 милиона динара. Мало више него за своје плате.

Сада је јасно зашто су се сви они толико борили за власт и зашто им толико сметају радикалска саопштења за јавност. Не сме народ сазнати да општински функционери троше преко 12 милиона динара за своје плате. Зато радикалска саопштења не смеју бити објављена у Сврљигу. Очигледно је да је напредњачка власт у Сврљигу отуђена од грађана и посвећена искључиво сама себи и својим привилегијама. Било би више него корисно да грађани Сврљига сазнају шта ради члан општинског већа задужен за нормативна акта или члан општинске владе задужен за проблеме етничких група.

Ми, српски радикали, згрожени смо грамзивошћу и похлепом напредњачких функционера у Сврљигу. Свесни смо да напредњачки одборници представљају обичне послушнике који ће изгласати овакав буџет. Знају да ће и њима „канути” неки динар. Скупштина општине Сврљиг коју чини 27 одборника коштаће грађане Сврљига готово 12 милиона динара. Тиме ће сваки члан напредњачког картела добити свој део, тј. биће плаћен за обезбеђивање тзв. сигурних гласова.

У целој причи, најмање су им битни грађани. Избори су прошли. Гласање је завршено. Следи четири године угодног живота и сигурно је да власт неће дозволити да им „неки” незадовољни грађани кваре идилу.

Напредњачка порука грађанима је јасна – Више среће следећи пут.