Напредњачко златно доба за Краљевчане значи само бесплатан, али загађен ваздух

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево поставља питање градској власти у Краљеву да ли је упозната са тренутном ситуацијом у нашем граду и како се грађани боре у овако тешким условима. Да ли се власт у Краљеву уопште меша у сопствени посао?

– Осим што нам је ова година била катастрофална што се тиче Корона вируса и свих финансијских недаћа које су снашле грађане, стигле су и вести о новим поскупљењима. Чујемо да ће нас већ на почетку наредне године сачекати поскупљење електричне енергије, бензина, тв претплате, воде и још којечега. Једино је још ваздух бесплатан, рекли бисмо. Можда би и било тако, да нам нису стигле прогнозе да наредна 3–4 месеца неће бити ни квалитетног ваздуха, него ћемо живети као у пушници. Ове године смо исту „потпалили” у новембру, у првој половини месеца. Знамо да смо протеклог месеца само 5 дана дисали ваздух који нас није помало и тровао – истакла је Виолета Петровић, технички секретар Рашког окружног одбора Српске радикалне странке.

Српски радикали питају градску власт да ли размишља о овом проблему са којим се муче наши грађани, шта планирају да предузму по том питању и зашто још увек ништа нису урадили. Или мисле да онај ко хоће да дише здрав и незагађен ваздух треба да иде на Голију, Гоч и друге планине, где је напредњачка власт својом политиком давно иселила радно способно становниство и где је остао само понеки старац, који чува успомену на српско село у којем се некада могло лепо живети. Зато се радикали обраћају градској власти и опомињу њене челнике да престану са својом накарадном политиком и да сачувају бар чист ваздух и животну средину, ако су становнике већ иселили. Иако је сада већ познато и извесно да у сред епидемије и тешке ситуације напредњаци сами себи могу да повећају плате, а грађанима изгледа остављају повећање струје, воде и других комуналија.

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево пита власт колико су планирали да издвоје за заштиту животне средине у 2021. години, или сматрају да је живот са аромом чађи за грађане Краљева довољан, па ће наставити да се баве својим проблемима и да пуне своје џепове, а све то за боље сутра, за нашу (њихову) децу. За чију децу, господо напредњаци? – питају српски радикали. Златно доба, нема шта.