Напредњак осумњичен за „полно узнемиравање“ колегиница

Крагујевачки градски правобранилац Бранко Петронијевић јуче је изјавио да је Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу проследио кривичне пријаве које су му поднеле раднице градске управе против градског функционера З.М, „због полног узнемиравања“.

Он је појаснио да су му се 1. фебруара обратиле две раднице градске управе и том приликом поднеле писану пријаву у којој су навеле да су од З.М. „доживеле полно узнемиравање“, о чему је благовремено обавештен градоначелник Крагујевца Никола Дашић, који му је одмах наложио да се у том случају „поступи у складу са законом“.

Портал „Уцентар“ објавио је јуче већ помало „бајату“ крагујевачку јавну тајну да запослене у градској управи у Крагујевцу „за сексуално узнемиравање“ већ дуже оптужују потпредседника Скупштине града, пуковника у пензији, Зорана Младеновића.

Младеновићи је на ту функцију изабран 19. августа прошле године испред Српске напредне странке, чији је члан од новембра 2008. Потпредседник Градског одбора СНС у Крагујевцу је од 2012, а од те године до лане био је одборник напредњака у крагујевачком локалном парламенту.

Од 2017. члан је Комисије МУП Србије за решавање притужби грађана на рад полиције.

Иначе, двојица истакнути напредњачких функционера у Крагујевцу у минулих неколико дана су већ поднели оставке.

Прекјуче је неопозиву оставку поднео главни градски урбаниста Крагујевца Иван Марковић „из разлога личне природе“ и обавеза које има на радном месту у Електрошумадији, у којој је запослен.

Недавно је крагујевачка опозиција тражила његову смену уз образложење да је „фалсификовао потврду о радном искуству“.

Крајем минуле седмице, неопозиву оставку поднео је и Владимир Доби, члан Градског већа Крагујевца за инвестиције и управљање пројектима.

Дан раније, Народна странка у Крагујевцу оптужила је Добија да је, у време вишегодишњег боравка у САД, хапшен у тамошњој савезној држави Кентаки, и то „због крађе у вредности мањој од 500 долара“, као и навода у биографији о раду у америчким компанијама, које према наводима НС, не могу да се нађу у евиденцији ниједне савезне државе САД.

Доби је, након поднете оставке, најавио тужбу против НС.

Извор: Данас