НДМБГД: Весић да препусти своје место ономе ко уме да чува симболе Београда

Иницијатива “Не давимо Београд” позвала је заменика градоначелника Београда Горана Весића да своје место препусти онима који ће умети да сачувају симболе главног града, а не да их продаје по драстично умањеној цени јер не зна њима да руководи.

“Уколико градска власт на челу са Весићем не зна да управља јавном имовином тако да она не ствара губитке, треба да се склони и препусти место онима који ће умети и да сачувају симболе Београда, али и да не дозволе да због катастрофалног водјења западну у дугове и буду руинирани као што је то сада случај”, наводи се у саопштењу.

Та иницијатива је навела да то што Сава центар има губитке није разлог за продају већ за смену одговорних и промену начина функционисања тог значајног градског добра.

“Градска власт је свесно довела до тога да стање у Сава Центру, али и у Београђанки буде лоше, како би онда управо оваквим аргументима правдала продају. Одговорност за губитке је на криминалној власти која је годинама, лошим управљањем и партијским запошљавањем, свесно доводила до задужења и ивице пропасти”, додаје се.

Оцењено је да непрестаним задуживањем и распродајом јавних добара са друге стране Весић води Београд у сигурну пропаст и указано да задатак градских власти није да подобним инвеститорима омогућавању екстра зараду већ да заштите и унапреде јавна добра.

“Од Весића смо до сада једино могли да видимо сечу стабала, крчење шуме, бетонирање паркова, узурпацију обала, лоше изведене реконструкције улица и скандалозно угрожавање културно-историјских добара… Захтевамо да заменик градоначелника, заједно са својим пионом Зораном Радојичићем хитно поднесе оставку, и одговара за своја штетна дела”, навела је иницијатива “Не давимо Београд”.

Извор: Н1