Не давимо Београд и Зеленовић позивају на усаглашавање захтева опозиције

Не давимо Београд и Заједно за Србију Небојше Зеленовића, поздрављају серију разговора које су опозиционе организације отпочеле у различитим форматима и са различитим учесницима, како би се дошло до најбољег решења за унапређење изборних услова, саопштено је данас.

Не давимо Београд и Заједно за Србију у саопштењу наводе да сматрају да је то “одличан пример јавне расправе о неком важном друштвеном питању, која нити мора, нити треба да се води на једном месту”.
“Са друге стране, позивамо све групе да након дискусије и иницијалне формулације својих аргумената, координишемо заједнички наступ на преговорима уз посредовање Европских парламентараца. Сматрамо да није неопходно да све опозиционе организације имају у потпуности исте захтеве, али би било добро да све захтеве или сетове захтева координишемо у добро осмишљен наступ”, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, важно је да опозиција захтева “баш оно што може добро и да искористи у борби против многструко јачег противника који је узурпирао државу и институције”.

“Немамо никакве сумње да ће криминални режим на све начине желети да манипулише овим процесом. Такође, оцењујемо као добру и корисну комуникацију групе организација окупљене око Демократске странке, Покрета слободних грађана и Странке слободе и правде, са Европским парламентарцима јер сматрамо да криминални режим на све начине жели да искриви слику тешког стања у Србији и прикаже привид демократије у земљи”, наводи се у саопштењу.

Не давимо Београд и Заједно за Србију најављују да ће се обратити Европској зеленој партији и “додатно објаснити ситуацију у Србији”, са жељом да се на сваки начин праве информације приближе Европском парламенту и не дозволи да режим манипулише овај процес.

“Укључење Центра за истраживање, транспарентност и одговорност Црта на састанку друге групе организације на коме су учествовали Социјалдемократска странка, Нова странка, Демократска странка Србије, Не давимо Београд, Зелена странка, удружење Један од пет милиона, Канцеларија за локалне и иновативне политике и Локални фронт, је такође изузетно корисно”, наводи се у саопштењу.

У заједничком саопштењу се наводи да је “рецепт за смену власти сарадња свих опозиционих организација у борби за изборне услове, затим уколико се дође до побољшања услова, сарадња на контроли избора, а затим и излазак на изборе у више програмски блиских колона”.

“Морамо мотивисати што већи број људи да изађу и гласају, а то се може остварити ако људи гласају у оно у шта верују, а не кроз непринципијелна партнерства каква излазак у једној колони подразумева. Успеху смо најближи у Београду, одакле може кренути талас промена и у Србији”, наводе Не давимо Београд и Заједно за Србију.

Избор: Бета