Не давимо Београд: Врши се притисак на запослене у Сава центру

Организација “Не давимо Београд” саопштила је да се врши притисак на запослене у Сава Центру пред још једно спуштање цене и покушај продаје репрезентативног објекта у власништву Града Београда”.

Како је “Не давимо Београд” сазнао, свих 103 радника и радница Сава центра добили су наводно необавезујућу анкету у јулу ове године, у којој су могли да се определе за три опције: за социјални програм по колективном уговору, прелазак у друго јавно предузеће у власништву Града или неизвесну будућност са будућим купцем Сава центра који им можда понуди посао”.

“Иако је на самој анкети јасно назначено да је она прелиминарна и да се не потписује, те да нема законског основа по којој би она могла бити обавезујућа, у протеклих неколико недеља радници и раднице овог јавног предузећа трпе велике притиске да потпишу уговоре са другим градским установама и предузећима и тиме пристану на лошије услове рада и нижа примања”, наведено је у саопштењу.

“Не давимо Београд” сматра да је овакво понашање према радницима неприхватљиво посебно имајући у виду да је велики број њих цео свој радни век провео у Сава центру и веома професионално и одговорно обављао своја задужења и обавезе.

Извор: Н1