Не давимо Београд: За набавку електричних аутобуса није изабрана најбоља понуда

Иницијатива “Не давимо Београд” саопштила је да за набавку 10 аутобуса на електрични погон на тендеру Градског саобраћајног предузећа “Београд” није изабрана најбоља понуда, већ понуда фирме са три радника која је регистрована у породичној кући на Вождовцу.

Из иницијативе Не давимо Београд оценили су да је понуда која је стигла од кинеског произвођача ‘Lanzhou guangdong new energy automobile’ била милион и по евра нижа од изабране.

Како је наведено, на тендеру за куповину 10 соло аутобуса на електрични погон са опремом за пуњење, набавка возила у износу од скоро шест милиона евра припала је фирми ‘ДАТ холдинг доо’ која је у сарадњи са бугарском компанијом Цхариот моторс.

Додаје се да је посао 12. фебруара додељен „DAT holding doo“ и поред тога што је друга понуда била боља и у осталим сегментима, јер предузеће „Икарбус АД“ није било гаранције за сервис, а задња врата су шира за осам милиметара.

Према информацијама из Агенције за привредне регистре, „DAT holding doo“ је „микро“ предузеће, доминантна делатност је „2825 – Производња расхладне и вентилационе опреме, осим за домаћинство“, и запошљава просечно три радника.

На веб сајту компаније наводи се да је седиште фирме у породичној кући на Вождовцу, додао је „Не давимо Београд“.

„Грађани и грађанке Београда су због оваких коруптивних дилова осуђени на лош, нередован и претрпан јавни превоз“, оценила је та организација.

ЦЛС: Испитати набавку електро аутобуса
Центар за локалну самоуправу оценио је данас скандалозну набавку 10 електричних аутобуса у Београду, за 7,2 милиона евра и позвао тужилаштво да испита ту трансакцију, као и куповину соло аутобуса из 2019. године.

„Набављено је 10 аутобуса на електрични погон кинеске марке Higer, иако је постојала знатно повољнија понуда, а изабрана возила не одговарају ни захтевима самог тендера“, додао је у саопштењу ЦЛС.

Та невладина организација навела је да је поступак јавне набавке био споран јер је изабрана понуда била већа за скоро два милиона евра од другог кандидата, кинеског „Djinlong Lanzhou“, иначе стратешког партнера Икарбуса.

Уз то, није испуњен основни услов тендера, да максимална потрошња струје понуђених возила буде један киловатсат (кWх) по километру.

„Увозник ‘Higer’ је фирма DAT holding, преко које су већ купљена 174 соло аутобуса 2019. години, на тендеру који је стручна јавност оценила нацртаним за једног произвођача, са ставком под називом ‘обука кадрова’ од 6,46 милиона евра“, навео је ЦЛС у саопштењу и тражио од тужлаштва да реагује.

Извор: Н1