Нема отказа на Аеродрому, него „уговори неће бити продужени“

Уговори им, како кажу за Данас у предузећу Београдски аеродром, неће бити продужени, а компанија је започела формални процес консултација са синдикатима за добровољни одлазак запослених на неодређено време, тако што им нуди „конкурентне пакете који су уклађени са добром тржишном праксом“.

„Задржали смо све своје запослене на одређено време током ковид 19 кризе више од шест месеци, упркос чињеници да су били на плаћеном одсуству због ниског обима саобраћаја. Међутим, за оне запослене којима уговори о раду истичу до краја године, ангажман на аеродрому не може бити продужен због актуелних околности“, напомињу за Данас из Београдског аеродрома, истичући да су ове одлуке морале да буду донете, како би се пословање компаније одржало и сачувало што је више могуће радних места за будући, постковид раст.

Неминовност оваквог потеза на Аеродрому образлажу јако лошим резултатима – број путника у првој половини ове године смањен је за 61,4 одсто, а у другом кварталу за чак 94,6 одсто у односу на исти период прошле године. То је све резултирало и значајним смањењем прихода компаније, због чега су у овој компанији, како кажу за Данас, приморани на реструктурирање које подразумева програм добровољног одласка за запослене на неодређено време, али и то да уговори на одређено време који истичу не могу да буду обновљени.

Остаје нејасно и какви су планови Министарства рада да задржи раднике јер нам из ресора Зорана Ђорђевића на то питање јуче није одговорено. Наиме, Ђорђевић је рекао у среду када је посетио ово предузеће да Влада Србије неће дозволити кршење права запослених на Аеродрому у Београду и да нико неће остати без посла.

Почетком ове недеље радницима је најављено да ће неких 300 радника који имају уговоре на одређено остати без посла када они истекну, након чега су у синдикату ове компаније „Заједно“ најавили штрајк.

„За наредни петак најавили смо штрајк упозорења од 11.30 до 12.30 часова, а до тада ћемо преговарати са послодавцем о нашим захтевима. Наш захтев у овом случају је да се колегама који раде не одређено понуди радно место оних колега који ће одлучити да добровољно оду из фирме а имају уговоре на неодређено“, каже за Данас председница овог синдиката Весна Вилотић.

Људи који ће остати без посла су запослени у оперативним делатностима, они који раде на пословима обезбеђивања и опслуге комплекса аеродрома, безбедности путника, пртљага и опслуге ваздухоплова.

Председник Независног синдиката на Аеродрому Дејан Поповић за наш лист каже да они сада не подржавају штрајк јер у овом случају није било кршења закона. „Да су они који имају уговоре на одређено били потребни фирми она би им дала уговоре на неодређено. И даље мислим да ће неки од њих остати, они који буду потребни. Овде нема кршења закона и да је било разлога да се иде у штрајк, ми бисмо то први урадили као што смо штрајковали пре пет година када фирма није хтела да запосли један део људи“, каже Поповић за Данас.

Он потврђује да је послодавац понудио услове за добровољни одлазак онима који су на неодређено, напомињући да су они много бољи од оних који би добили у случају да буду проглашени технолошким вишком. „Ситуација је таква да смо ми на 30 одсто посла од прошле године и да трпимо последице короне“, наглашава Дејан Поповић.

Са 6,2 милиона путника спали на само два

У служби задуженој за комуникације на Аеродрому за Данас кажу да је тренутни обим саобраћаја и путника такав да на Аеродрому „Никола Тесла“ раде само делови Терминала 2, док Терминал 1 није у употреби.

„Подсећања ради, у 2019. години београдски аеродром имао је око 6,2 милиона путника, а у овом тренутку опслужује тек трећину од овог броја путника. Само током септембра, број путника смањен је за 70 одсто у односу на исти период прошле године. А овакав тренд се такође очекује и у наредним месецима“, напомињу у Београдском аеродрому.

Они наглашавају да ће након реструктурирања, организација компаније бити боље усклађена са тренутним пословним потребама и обимом саобраћаја, што ће јој истовремено омогућити да брзо реагује и подржи евентуалне промене у обиму саобраћаја.

Извор: Данас