НЕМА СУМЊЕ НА КОРОНУ, ШАПЧАНИН КОЈИ ЈЕ ДОШАО СА ТАЈЛАНДА ПУШТЕН КУЋИ! У Србији до сада без случаја коронавируса!

udarna

Путник са Тајланда који је био у изолацији у шабачкој болници, пуштен је кући јер нема сумње да није заражен коронавирусом, док је путник који се вратио из Милана и даље у изолацији јер су узорци послати у Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, а резултати се очекују у току дана, потврђено је за Курир у шабачкој болници.

Они су се налазили у прописно опремљеним изолационим јединица, где је медицинско особље улазило само и искључиво према процедури и у складу са издатим алгоритмима, односно, упутствима Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”.

Позвани су епидемиолози шабачког Завода за јавно здравље да узму узорке материјала ради анализа на Институту за вирусологију “Торлак”.

Иначе, Општа болница у Шапцу, која поред шабачког краја покрива и део Срема, одавно је спровела све припреме неопходне за пријем већег броја пацијената. Опредељено је едуковано особље да се брине о потенцијалним оболелима, као и довољна количина неопходних лекова и другог материјала.

Извор: Курир.рс