НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Сијера Леоне повукла признање лажне државе Косово!

ФРИТАУН – Сијера Леоне повукла је признање Косова као независне државе, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић, који се налази у званичној посети тој земљи.

Сијера Леоне, која се налази у западној Африци на обали Атлантског океана, 18. је држава која је повукла признање Косова као независне државе.

“Са посебним задовољством могу да покажем ноту од Министарства спољних послова у којој се наводи да Сијера Леоне повлачи признање Косова као независне државе и поштоваће резултате до којих се дође у дијалогу, уз посредовање ЕУ и УН”, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије каже да тренутно, од 193 чланице УН, 92 земље признају независно Косово, 96 земаља не признаје Косово, док се пет земаља налази у флуидном ставу, односно углавном признају Косово, али више не гласају за Косово.

“То значи да Косово више нема већину у УН”, рекао је Дачић.

Он је навео да је ово “отпризнавање” независности Косова од посебне важности за Београд и подсетио да је Сијера Леоне била међу првим државама која је признала независност Косова 2008 године.

Дачић је рекао да је у Фритауну имао успешне разговоре са председником Републике, да је договорено да се билатерални односи, који су годинама били у застоју, унапреде.

“Председник је дао налог Министарству спољних послова да преиспутају свој став о признању Косова”, рекао је Дачић.

Дачић је рекао и да се очекује посета председника Сијера Леонеа у јуну, пре чега ће у Србију доћи и министарка спољних послова, како би припремила посету.

Извор: Танјуг