НОВА ВЕЛИКА КОЛЕБАЊА ТЕМПЕРАТУРЕ У СРБИЈИ: Сутра топлије, а ево када нас очекује ново захлађење

У Србији ће сутра бити ветровито и топлије. На северу претежно сунчано, током дана повремено уз умерену облачност. У осталим крајевима умерено, а на југу и потпуно облачно, тек понегде са краткотрајном кишом, на високим планинама са снегом.

Ветар умерен и јак источни, у области Хомоља са ударима олујне јацине, увече у слабљењу. Јутарња температура од 1 до 6 степени, највиша дневна од 10 степени на југу до 16 степени на северу земље, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду поменљиво облачно са периодима сунчаног времена, ветровито и топлије. Дуваће умерен и јак источни ветар, увече у даљем слабљењу. Јутарња температура од 4 до 6 степени, највиша дневна око 13 степени.

Изгледи времена у Србији за седам дана – до 3. априла: За викенд променљиво, топлије и у већини места суво – у суботу на југу, а у недељу и у западним и централним крајевима земље ређа појава краткотрајне кише.

У понедељак постепено наоблачење са севера и запада, местимично с кишом, појачаним северним ветром, а после подне и увече и падом температуре, па ће на вишим планинама киша прећи у снег.

У уторак умерено до потпуно облачно и хладније, на северу суво, у осталим крајевима местимично киша, на планинама снег.

Почетком априла суво уз пораст дневне температуре, а крајем периода очекује се ново наоблачење са кишом и падом температуре.

 

Извор: Танјуг