НОВЕ МЕРЕ У ПОНЕДЕЉАК? Заказана седница Кризног штаба, ево шта ће разматрати

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса биће поново одржана одмах после 15. децембра, до када важе постојеће мере. Оне ће највероватније бити продужене, а можда и пооштрене.

Како сазнајемо, на седници у понедељак биће донета одлука да се уведе обавезна негативан ПЦР тест за све који улазу у Србију пред празнике. То је иначе мера која је најављивана да ће бити уведена данас, али је одлучено да се сачека да прође 15. децембар како би се видео ефекат постојећих мера.

ПЦР негативан тест биће уведен за све који улазе у нашу земљу без обзира на то да ли су наши или страни држављани, и без обзира на то из које земље долазе.

ПЦР тест не сме бити старији од 48 сати, а ко нема тест мораће у карантин, требало би да гласи одлука

Постоеће мере, да се већина локала затвара у 17 часова, остаће да важи до краја године, а могуће је да ће ћак и да буду пооштрене. То ће се све знати на основу процене епидемиолошке ситуације, односно након анализе да ли су постојеће мере дале резултат.

Чланови Кризног штаба су јутрос у 8 одржали седницу, али на њој није донета ниједна нова мера, иако је медицински део сматра да ПЦР при уласку у земљу већ сада треба увести.

Додаје се да ће постојеће мере које су сада на снази сигурно бити продужене.

Извор: Новости